Terrasje Biertje

Het is nu vrijwel zeker:  15 juni gaat Frankrijk open en kunnen we vertrekken. Tot die tijd zitten we nog op Landal Stroombroek, nu in huisje 82. Was nog even een stevige verhuizing over 100 meter maar wel aanhanger en auto weer helemaal vol.

We hebben ook weer veel bezoekers gehad: Tom en Roos zijn weer een midweek op het park geweest, Sander en Kitty zijn koffie komen drinken, Karine is geweest, Piet en Lianne. Nieuwe huisje ‘ingewijd’ met Theo en Tineke. Komende 2 weken nog Martin en Christel, André en Astrid en langs bij Karine en Simon en bij Hieta en Rokus en last but not least Plume en Popkje.

Sinds tweede pinksterdag is de horeca weer open, dus voor het eerst in 10 weken weer een tapbiertje op het terras hier op het park. En de volgende dag, na het verhuizen, een ander terras hier in de buurt. Dat is dan toch echt wel genieten!

We hebben inmiddels weer een aantal nieuwe beesten gespot: vos, haas, fazant, mogelijk ree of hert, eekhoorn en ook weer nieuwe vogeltjes, met name vogeltjes gehóórd (we hebben nu de app Birdnet gedownload, waarbij je geluiden kunt laten analyseren), zoals spotvogel, lijster (die we ook gezien hebben), zwartkop, tjiftjaf, boomkruiper en nachtegaal.

Onze huiskat hebben we van ons vervreemd door te proberen haar teken te behandelen, dat werd duidelijk niet in dank afgenomen, we gaan zien of ze nog terugkomt……

Verder is het overal een groot feest van bloemen, prachtige bloeiende hellingen met margrieten, klaprozen, korenbloemen en verder veel vlier, wikke, brem, digitalis, allerlei distelvarianten en berenklauw. In de watertjes komen nu waterlelies en dotters tot bloei, we horen veel kikkers en hebben her en der ook de nodige kikkervisjes gezien.  Kortom: het blijft genieten om te wandelen en te fietsen.

bloemenberm

De komende weken hebben we nog een aantal praktische regel-zaken, zoals bloedprikken en de jaarlijkse fysieke checkup, tandartsbezoek, kapper en zo. Verder nog de eerder genoemde laatste afscheidsbezoeken/visites. En dan is het zo ver: Frankrijk, here we come……

Zoals het daar klinkt: France; nous arriverons…. On y va!!!