Afgelopen week hebben we weer een aantal stapjes gezet.

Het openen van een bankrekening is gelukt, na nog een sessie van ruim een uur waarin we met alle bewijzen die we hadden moesten duidelijk maken dat ons  burgerservicenummer echt voor alles geldt in Nederland: zowel voor je belastingaangifte als voor je inschrijving op een adres als voor je identiteitsewijs, ziektekostenverzekering, rijbewijs enzovoorts. Na consultatie van verschillende internetsites en telefonisch overleg met een baas in Perpignan kon onze contactpersoon eindelijk stralend bevestigen dat het mocht?.

En dan de huizenjacht zelf: we hebben een bod uitgebracht op dit huis: http://www.ceretnite-immo.fr/immobilier/maison-villa-maureillas-las-illas-vente-fr_VM508.htm. Er staat verkocht bij op de website, maar dat is een IT-foutje. Het voldoet aan ongeveer al onze criteria en de kans is groot dat we er wel uitkomen met de eigenaren. In Nederland is een bod uitbrengen iets wat mondeling gebeurt, en wordt er pas een voorlopig koopcontract opgesteld als je er met elkaar uit bent. En dan krijg je het contract helemaal voorbereid digitaal aangeboden om op te reageren. Zo niet hier, anderhalf uur zweten met de makelaar in zijn kantoortje op een volledig voorstel voor een voorlopig koopcontract en dat wordt dan officieel ondertekend en wel aan de verkopende partij aangeboden….. We horen deze week als het goed is of het doorgaat.

Verder hebben we heerlijk vakantie gehouden: zie de video van de wandeling Bataille du Boulou, die we gemaakt hebben, verder lekker iedere dag wat zwemmen, vogeltjes, vlindertjes en bloemetjes kijken, terrasjes doen en lekker eten en drinken met de vakantievrienden. De campingeigenaren hebben een coronaversie van de gezamenlijke paella ontwikkeld: vooraf aangeven met wie je aan een tafeltje wilt zitten en dan aan tafel bediend worden in plaats van met zijn allen rond de paellapan aperitieven en dan aan twee lange tafels eten. Het was toch als vanouds gezellig.

In het dorp was ook de club folk weer opgestart: een avond live optredens van vooral bejaarde hippies, maar heel leuk, en tegelijk lekker eten.

En we hebben voor het eerst dit jaar een zwijn gezien, dat net de weg overstak toen we ’s avonds terugkwamen! Verder op het terrein een relmuis (zevenslaper), een ringslang, een nerts, de gekko en hagedisjes.

Relmuis-of-zevenslaper

Nerts

Ringslang

Volgende week weten we of we de champagne kunnen optrekken! Wordt dan vervolgd.