Deze maand weinig spannende ontwikkelingen rond het nieuwe huis. Het is nu wachten op de definitieve goedkeuring van de hypotheek. Wel hebben we een aantal aannemers en leveranciers zonnepanelen geselecteerd die we een offerte gaan vragen.

We hebben een wandeling naar Vives gedaan op een dag dat het bewolkt leek te blijven, maar uiteraard trok het open en werd het ruim 30 graden, dus toch wel enigszins afzien….

Verder zijn Hieta en Ingeborg hier een week geweest en hebben we met hen mijn verjaardag gevierd.

Ik heb met Hieta de Tour de Bel Oeil gelopen. Ook zijn we lekker met hen naar de kust geweest en naar de markt in Céret. Helaas viel het weer deze week wat tegen, vrij koel, een dag of twee met behoorlijk regen en een dag met storm. Mooie bijkomstigheid is, dat de Canigou, onze hoogste berg hier, nu een witte top heeft. En dat er overal paddenstoelen staan.

Omdat het aantal positief geteste mensen nogal is toegenomen, is het departement nu ‘rood’ naar de Franse maatstaven voor wat betreft coronamaatregelen (voor Nederland betekent dat een oranje status). Maar de besmettingen lijken zich te concentreren in een paar wat grotere plaatsen, hier is nog steeds niemand die we kennen ziek.

In het volgende bericht hopen we de datum van de definitieve overdracht van het huis te kunnen melden.