En eindelijk zitten we er dan. De 22ste hebben we het koopcontract getekend. Pikant detail: de verkoper was er niet bij, want hij is Brit en zit daar nu vanwege de Corona ‘opgesloten’ totdat Britten weer naar andere landen toe mogen. Gelukkig had zijn makelaar de sleutels en alle instructies voor de overdracht. We zijn helemaal geïnstalleerd op basis van onze campinguitrusting, snel gekochte Ikea-bedden, de eerste drie kuub stookhout die we meteen woensdag binnen hebben gekregen en natuurlijk de in het huis aanwezige keukens en badkamers met alle bijbehorende apparatuur en de wasmachine. Op oudejaarsdag krijgen we internet, tv en telefoon. Nu is het dus erg rustig met alleen het qua GB beperkte smartphone-abonnement van Joop om het net op te kunnen.

IKEA bed is klaar

De eerste toestanden hebben we al gehad: een wasmachine die leek het nog nooit was schoongemaakt, zodat er eerst bijna twee uur uitbaggeren van manchet en pluizenzeef nodig was voordat de hoogstnoodzakelijke was konden doen, een doucheslang die ongeveer de helft van het water al op de koppeling verloor, een voordeur die dermate klemde dat we hem van buitenaf niet open kregen en via de garage naar binnen moesten, de handel van de afsluiting van het rookkanaal van de kachel die bleef steken zodat de kacheldeur niet meer open en dicht kon en een kerststorm windkracht 9 die maakte dat we eerste kerstdag als een speer terug moesten naar de camping omdat de voortent van de caravan de lucht in was gevlogen met stormbanden en al. Het afbreken daarvan hadden we voor na de kerst in gedachten, maar dat is nu dus versneld gebeurd?. Het is nog niet gelukt onze campingkat te vangen, hij was Joop te snel af, dus ook die moet nog opgehaald worden als dat lukt.

Maar we genieten bijzonder van het wonen in een huis: de open haard, de oven, de afwasmachine, de echt warme douche, slapen in een bed waarbij je niet over elkaar heen hoeft te kruipen om eruit te komen, het uitzicht op alle groen en heuvels en de zon in en rond het huis. We lopen kilometers tussen de verschillende ruimtes en zijn nog regelmatig de weg kwijt in het huis. En – teken van geluk – we hebben een huisgekko!

Open haard kerst vuurtje

In de loop van januari (week 1 of 2) komen onze meubels uit Nederland. Tot die tijd kunnen we los met klussen: de o zo geweldige ornamenten die her en der in het huis aanwezig zijn eruit slopen (video komt op you tube als we echt internet hebben), kozijnen en muren verven, een nieuwe douchekop en -slang installeren, het eerste snoeiwerk in de tuin, iets doen aan de klemmende buitendeur, alle afval afvoeren. We hebben de leverancier van de zonnepanelen al langs gehad, daar krijgen we in januari een offerte van. En in januari gaan we ook met een aannemer praten over de rest van onze wensen, zien wat te realiseren valt binnen ons budget. Daarover de volgende keer meer.

Rest ons nog iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021 toe te wensen.

Wellicht tot ziens in dit nieuwe jaar. Vanaf pakweg april verwachten we gasten te kunnen ontvangen. Voor die tijd zijn hooguit klussers welkom die willen aanpakken en niet opzien tegen een beetje puinhoop.

weer luxe koken met oven

Ons nieuwe adres:

3 Impasse de la Rom, 66480 Maureillas-las-Illas, Frankrijk.

E-mail en telefoon als vanouds, er komen Franse nummers bij.