We zijn weer goed opgeschoten.

Onze eigen klussen in huis zijn bijna klaar of moeten wachten tot na de verbouwing, alleen de hobbykamer van Joop moet nog ingericht en er moet buiten geschilderd worden: het houtwerk voor de veranda en de buitenkant van de buitendeur. Voor ons deel van het huis komt een nieuwe boiler (thermo dynamique, 70 % energie zuiniger) en we hebben een nieuwe houtkachel besteld, levering ergens in april.

Onze zonnepanelen worden 24 maart op het dak gelegd en aangesloten.

We hebben met de ‘aannemer’, de elektricien, de keukenboer en de man van de veranda de verbouwingsplannen doorgenomen en 2e helft van april gaat men aan de slag. Als dat klaar is hebben we een open keuken en een ruime woonkamer met 2 zitjes / zithoeken; één bij de nieuwe houtkachel en één in de hoek van de veranda. Het zitje in de veranda is het plekje waar we nu ook vaak zitten maar nu nog open.

De slaapkamer is helemaal klaar, die is erg mooi en stijlvol geworden. Hier wat foto’s van vóór en na.

Slaapkamer tijdens 1e bezichtiging

Deuren eruit

Nieuwe schuifdeuren, zelf gemonteerd

Uitzicht vanaf bed met Macke

Onze werkkamer is bijna klaar, er moet nog een gordijn opgehangen worden en de verlichting nog iets aangepast.

In het appartement moeten ook nog wat kleine dingen gebeuren maar dat kan pas na de verbouwing en het controleren en aanpassen van de elektra.

We verwachten dat 2e helft mei alles afgerond is. Dan kunnen we gasten ontvangen (als Corona weer gewoon een biertje is) en genieten van ons zwembad, de wandel- en fietsmogelijkheden, de musea en last but not least: de terrasjes en restaurants in de omgeving.

Fruitboompje in knop

Anne is nu vooral in de tuin bezig: meterbakken voor de moestuin; kleine en grote perken onkruid vrij maken en plantjes erin. Overal moeten er kleine steentjes tot soms hele grote keien uitgegraven voordat er planten, bollen of anderszins in kan. Na een dag wroeten en zeven heeft ze dan 2 soms 3 vierkante meter tuin klaar voor wat wij erin willen hebben (en we hebben pakweg 1200 m2 waar wat in kan….). Het eerste deel van ‘slow cooking’ is ‘slow gardening’; meditatief op je knieën de grond door je handen laten gaan en alles eruit halen wat je er niet in wil hebben.

Camelia

Ondertussen blijven we genieten: het huis bevalt steeds beter; temperatuur en zonnetje zijn zeer aangenaam; de tuin komt in bloei (camelia, mahonia, tamarisk, maagdenpalm, rozemarijn, Spaanse margrietjes).

Mahonia

De auto wordt door en via een goede kennis uit de ‘taxi-tijd’ bij het RDW afgemeld / geëxporteerd en als het kentekenbewijs en deel 2 weer hier zijn kan de auto hier geregistreerd worden met Franse platen en bijbehorende ‘Carte Grise’.

Anne heeft al een voorlopige ‘Carte Vitale’ die van mij moet nog komen, daarna moet een ‘huisarts’ er zijn gegevens op invullen en een stempel zetten vervolgens gaat het geheel weer terug naar het hoofdkantoor en zullen wij een echte ‘Carte Vitale’ opgestuurd krijgen.

Als dat allemaal geregeld is zijn we echt bekend binnen La douce France en voor Nederland horen we dan bij het contingent ‘Niet Ingezetenen’.