Het wordt al steeds meer zomers. Sinds deze week is het zwembad in gebruik! We hebben al regelmatig dagen dat het ruim boven de 25 graden is.

Alles in de tuin groeit en bloeit. Alles is hier een week of drie eerder dan in Nederland. De dahlia’s, lelies, pioenen en wat we verder gepoot en gezaaid hebben beginnen nu allemaal goed te groeien. Alle borders zijn nu gewied, gezaaid en ingeplant.
Ook het moestuingebeuren krijgt meer en meer vorm. We eten al iedere dag wat aardbeien van eigen grond en binnenkort kunnen we de eerste courgettes en sla oogsten. De bonenstaken zijn gezet, en de tuinbonen en peultjes staan al in bloei.

meterbakken met aardbeien en sla

Rode Valeriaan 

Judasboom

schaduw onder de Kaki

 

En we krijgen zicht op wat er al in de tuin stond. Met behulp van Plantnet identificeren we steeds meer van de aanwezige planten. We hebben in ieder geval twee druiven, een peer, een kaki, vijf olijfbomen, een nog niet geïdentificeerde fruitboom en een aantal sierbomen zoals de hele grote ceder, een moerbei, een judasboom, een eikje, een sering, een tamarisk. Verder een aantal rozestruiken, twee tijm, twee rozemarijn, veel mahonia’s en heel veel munt, oleanders en vuurdoorns.

We hebben ook veel verschillende soorten vogels in de tuin, hagedisjes, gekko’s, vlinders en andere insecten en muisjes. De kat van de buren komt ook zo nu en dan kijken. Helaas treffen we regelmatig een verdronken muisje in het zwembad aan; we gaan nu een ‘muizentrapje’ zetten, zodat ze er weer uit kunnen.

We hebben diverse schaduwdoeken opgehangen en met de begroeiing erbij is het zwembad met omgeving nu zichtdicht voor de buren, op één raam na, waar meestal de luiken dicht zijn. En deze buur heeft al aangegeven het geen probleem te vinden als we naturistisch zwemmen en zonnen.

We hebben alle buren een kennismakingsbrief gestuurd, omdat een echte house warming vanwege de corona nog niet kan. Als reactie daarop kwam meteen een van de buren langs om te zeggen dat hij het zo leuk vond dat we dat gedaan hadden. Een goede start van de kennismaking!

Verder zijn we inmiddels allebei voor de eerste keer gevaccineerd, met Pfizer. Op 7 juni volgt de tweede inenting, dus tegen dat de zomer echt uitbreekt, zijn we vrijwel immuun. In het dorp merken we dat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en dat er voorzichtig al ideetjes ontstaan voor wat je nu weer allemaal kan en mag binnenkort. Op 19 mei gaan de terrassen weer open. We hebben maar meteen voor die lunch een tafeltje gereserveerd bij El Tap, de lokale kroeg/restaurant.

Zoals het er nu naar uitziet, zijn toeristen uit het buitenland weer welkom vanaf 9 juni, uiteraard met vaccinatiepaspoort en/of negatieve PCR test. De koers is om vanaf 30 juni weer alles open te hebben. We kijken ernaar uit!

De eerste reservering voor ons appartement hebben we al binnen! Mocht je ons willen bezoeken, neem snel contact op. Voor alle duidelijkheid: we gaan ervan uit dat iemand die het appartement wil gebruiken, minimaal een week komt en 250 euro per week bijdraagt in de kosten. Je weet wel: elektra en water, het zwembad, het gebruik van de BBQ en alle keuken- en sanitaire voorzieningen. Verder hebben we natuurlijk ook nog de caravan in de tuin staan, voor kortdurend verblijf en/of als je met meer dan 4 personen bent. En kun je natuurlijk ook gewoon een tentje opslaan?.

De verbouwing komt nu ook eindelijk dichterbij. De veranda laat wat langer op zich wachten dan we hoopten, de levering is nu aangekondigd voor eind mei/begin juni. En op 21 en 22 juni komt de keukenboer en wordt het nieuwe toegangshek aan de zijkant gemonteerd. Dus voor de echte zomervakantie is alles rond.